C.A.R.E. - Pachetul educațional pentru copii privind prevenirea riscurilor în situații de criză

Întâlnire Vidin

10:00 AM - 05:00 PM Vidin

În procesul de creare a instrumentelor educaționale transfrontaliere au fost implicați - profesori, experți educaționali, experți în gestionarea riscurilor, metodişti și alții. Scopul acestei activităţi este de a stabili o monitorizare constantă și eficientă a procesului și de a garanta calitatea și relevanța instrumentelor educaționale pentru programele educaționale existente și necesitatea pentru pregătirea copiilor cum să reacționeze în situații de urgență. Grupul educațional de experți va ajuta și consilia subcontractorii externi și membrii echipei implicate în dezvoltarea structurii conținutului, viziunea, adaptarea textului și a altor instrumente educaționale la nevoile beneficiarilor. Grupul a fost format din 14 membrii, 7 din România și 7 din Bulgaria. Rețeaua de experți formată va continua să lucreze și să asiste procesul de promovare a produselor după încheierea proiectului prin intermediul platformei web C.A.R E. Cooperarea și comunicarea dintre experți vor fi realizate prin întâlniri în Bulgaria și România, prin skype, telefon, e-mail și platforma C.A.R.E.
Membrii grupului vor da recomandări pentru cele 4 instrumente educaționale dezvoltate în cadrul proiectului şi anume:

  • un produs educațional – o piesă de teatru realizată şi prezentată de actorii teatrului de păpuși,
  • un produs educațional multimedia cu prezentări educaționale a celor mai posibile dezastre și accidente din regiunea țintă și acțiuni și măsuri specifice pentru apărare,
  • un ghid al profesorului pentru Managementul situaţiilor de criza,
  • un set de instrumente pentru copii - proiectarea și dezvoltarea a 3 puzzluri atractive în care vor fi redate tipuri de dezastre.
Pentru promovarea acestora care se vor organiza 6 demonstraţii în şcoli şi gradiniţe din districtul Vidin din Bulgaria şi judeţul Dolj din Romania.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *